Za šest mjeseci maloljetnici izvršili sedam krivičnih djela

1

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u prvom polugodištu ove godine registrovano je sedam krivičnih djela koja su izvršili maloljetnici, što je isti broj kao i u prvih šest mjeseci prošle godine.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je Srni da je krivična djela počinilo sedam maloljetnika uzrasta od 14 do 18 godina.

Stokanovićeva je navela da je riječ o krivičnim djelima iz oblasti opšteg kriminaliteta, odnosno krađama i teškim krađama.

Prema njenim riječima, protiv sedam maloljetnika nadležnom tužilaštvu podnesena su tri izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

„Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo problem maloljetničke delinkvencije nije izražen u kontinuitetu“, kaže Stokanovićeva.

Ona ističe da policija redovno sprovodi preventivne aktivnosti iz oblasti maloljetničke delinkvencije kao što su zabrana točenja i prodaje alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima i trgovinskim radnjama, a organizuju i stručna predavanja u školama o zloupotrebi droge, društvenih mreža, o vršnjačkom nasilju, štetnosti duvanskih proizvoda, sajber kriminalu.

Stokanovićeva je navela da će i ubuduće biti organizovan niz akcija i predavanja u osnovnim i srednjim školama s ciljem sprečavanja maloljetničke delinkvencije.

Ona je naglasila da Policijska uprava sarađuje sa svim institucijama u sistemu zaštite ove najosjetljivije kategorije društva, posebno sa pedagoškim ustanovama i centrima za socijalni rad radi suzbijanja maloljetničke delinkvencije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Боктемазо, па шта та дјеца раде? Што не иду у школу пјешке гола и боса по 18 километара у једном смјеру, па да видимо та кривична дјела.