Za rekonstrukciju ulica 230.000 KM

0
Za rekonstrukciju ulica 230.000 KM
Arhiv

ŠEKOVIĆI – U Šekovićima je u toku rekonstrukcija ulica Josipa Kovačevića i Prote Matije Nenadovića, u koju će biti uloženo oko 230.000 KM, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, urbanizma i poslove komunalne policije Mijomir Šivčić.

Šivčić je naveo da je novac za radove obezbijeđen iz sredstava Programa hitnog oporavka od poplava, koji podržava Svjetska banka, te da rekonstrukciju realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a izvodi preduzeće „Zvornik putevi“.

On je napomenuo da rekonstrukcija obuhvata ugradnju kolektora za površinske vode, obnovu ostalih komunalnih instalacija, kao i presvlačenje kompletnih dionica novim asfaltnim slojem.

„Obje ulice se nalaze u centru grada, gdje je stacioniran i najveći broj stanovništva u opštini Šekovići“, istakao je Šivčić.

Program hitnog oporavka od poplava realizuje se od 2014. godine, kada su ovu opštinu zadesile katastrofalne poplave, a njime su uglavnom obuhvaćeni radovi na obnovi lokalne infrastrukture, kaže Šivčić.

„Do sada smo realizovali 13 projekata. Uglavnom se odnose na sanaciju klizišta u mjesnim zajednicama Papraća, Tišča i Željeznik, te sanaciju gradskih ulica. Obavljena je i sanacija mosta u Pejanima i pješačkog mosta kod autobuske stanice“, naglasio je Šivčić.

Opštinske vlasti namjeravaju da u okviru ovog programa saniraju i dio korita rijeke Lovnice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments