Za rekonstrukciju toplotne mreže 22.000 KM

0

SOKOLAC – U Srednjoškolskom centru “Vasilije Ostroški” na Sokocu početkom januara planirana je rekonstrukcija kompletne toplovodne mreže u zgradi, za koju će biti izdvojene 22.000 KM, rekao je Srni direktor ove ustanove Miroslav Maksimović.
“Sredstva za rješavanje ovog veoma bitnog pitanja obezbijedili smo uštedom vlastitih sredstva i sredstvima iz budžetskog suficita Grada Istočno Sarajevo”, istakao je Maksimović.

On je naveo da je neophodna rekonstrukcija dijela toplovodne mreže kako se ne bi gubila toplotna energija, izbjegli kvarovi na predizolovanim cijevima od kotlovnice do školske zgrade i kompletne unutrašnje mreže za grijanje u školskom objektu.

Maksimović je najavio da će radovi na rekonstrukciji dijela toplotne mreže početi odmah nakon novogodišnjih praznika i da će biti završeni za 15 dana, tako da, ukoliko sve bude teklo po planu, neće biti potrebe da se prekida odvijanje nastave u ovoj školi.

Izvođač radova je sokolačka firma “Indposting”.

Maksimović je rekao da je sezona grijanja u ovoj ustanovi počela već u prvoj sedmici oktobra zbog niskih jutarnjih i popodnevnih temperatura, te da su na samom početku sezone uradili sanaciju kotla zbog njegovog pucanja.

Srednjoškolski centar “Vasilije Ostroški” na Sokocu u ovoj školskoj godini ima 401 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments