Za rekonstrukciju bolnice čeka se odgovor Grčke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u potpunosti je spremno za raspisivanje tendera za izvođača radova na rekonstrukciji bolnice „Kasindo“, odnosno paviljona „Srbija“ i samo se čeka saglasnost grčke strane, koja je potpisala ugovor kojim se obavezala na učešće sa određenim sredstvima, izjavio je Srni resorni ministar Ranko Škrbić.

„Nestrpljivi smo da započnemo radove jer je posljednja zima pokazala koliko je opasno u ovakvim uslovima dočekati sljedeću, te želimo iskoristiti građevinsku sezonu koja je pred nama. Na sastanku sa grčkim ambasadorom naišao sam na razumijevanje i dobio njegovo obećanje da će učiniti sve sa svoje strane da što prije dobijemo odgovor iz Grčke“, rekao je Škrbić nakon sastanka sa grčkim ambasadorom u BiH Karolosom Gadisom.

On je dodao da će još jednom intervenisati i eksplicitno tražiti odgovor da li se može ići sa raspisivanjem tendera. „Postoji mogućnost i da počnemo rekonstrukciju sredstvima kojima raspolažemo, te da onda čekamo grčka ili neka druga sredstva“, dodao je ministar Škrbić.

On je podsjetio da je predviđeno da Grčka u rekonstrukciji paviljona „Srbija“ učestvuje sa oko dva miliona evra, a BiH sa milion i po, od čega je Srpska već obezbijedila oko 600.000 evra.

Škrbić je podsjetio da je već utrošeno oko pet miliona evra za nabavku najsavremenije dijagnostičke opreme.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments