Za razvoj privrede i poljoprivrede 68.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas planove obezbjeđenja i usmjeravanja sredstava za podsticaj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i korištenja sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočna Ilidža Željko Tepavčević naveo je da je opština budžetom za ovu godinu planirala 33.000 KM za podsticaj i razvoj malih i srednjih preduzeća i 35.000 KM za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

On je naglasio da je opština Istočna Ilidža ove godine usmjerena na nove biznis ideje gdje će nagraditi pet najboljih ideja u iznosu od 500 do 2.500 KM.

Prema njegovim riječima, uslov za dobijanje ovih sredstava je da zainteresovani građani podnesu biznis planove koji će rezultirati otvaranjem preduzetničkih radnji i većim zapošljavanjem na području ove lokalne zajednice.

Tepavčević je dodao da će opština svima onima koji otvore preduzetničku djelatnost na prostoru Istočne Ilidže platiti sve troškove registracije, troškove kotizacije za učešće na sajmovima, kao i podsticati nova zapošljavnja sa 1.000 KM po svakom novom zaposlenom radniku.

Što se tiče poljoprivredne proizvodnje, on je rekao da će opština u ovoj godini izdvojiti 11.000 KM podsticajnih sredstava za nabavku plastenika, 10.000 KM za najbolje projekte za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i tu će prednost imati žene preduzetnici.

„U ovoj godini podsticaj za izgradnju smještajnih kapaciteta za ovce iznosi 3.500 KM, za uzgoj jagodičastog voća 4.000 KM, za drvenasto voće 2.000 KM, za sadnju krompira 3.000 KM i za peradarstvo 1.500 KM“, naveo je Tepavčević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare