Za razvoj poljoprivrede predviđeno 90.000 KM

0
Ilustracija

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo raspisala je danas javni konkurs za dodjelu 90.000 KM nepovratnih novčanih sredstava za razvoj poljoprivrede u ovoj godini.

Krajnji rok za prijavu je 13. april, saopšteno je iz Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Cilj programa je finansijski podržati i poboljšati poljoprivredu u opštini, podsticati pojedinačne poljoprivredne proizvođače s ciljem povećanja ukupnog obima proizvodnje i posebno upošljavanje pojedinačnih korisnika, kao i zapošljavanja mladih.

Javnim konkursom obuhvaćene su četiri mjere – subvencije za mlade osobe i mlade bračne parove za otpočinjanje ili unapređenje biznisa u poljoprivredi i subvencije za podsticanje plasteničke proizvodnje za nabavku sadnog materijala i opreme.

Predviđene su i subvencije za voćarstvo, i to za nabavku sadnica za jabučasto, koštičasto i jezgrasto, kao i za jagodasto voće, te subvencije za nabavku sjemenskih paketa za okućnicu.

Obrasce za prijavu na konkurs zainteresovani mogu da preuzmu u mjesnim zajednicama Vraca, Miljevići, Tilava i Lukavica.

Javni konkurs za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za razvoj privrede i poljoprivrede u 2022. godini u dijelu koji se odnosi na poljoprivredu, zainteresovani mogu da preuzmu na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Konkurs za privredu za mala i srednja preduzeća biće raspisan tokom maja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare