Za rad kotlovnice Vlada RS izdvojila 349. 000 KM

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Dušan Kovačević rekao je danas da je opština od Vlade Republike Srpske dobila 349.000 KM za pokretanje rada kotlovnice za grijanje grada, a ranije je Vlada opštini dala 300.000 KM. Prema njegovim riječima, u kotlovnici će biti ugrađeni izmjenjivači toplote, tako da će trebati mnogo manje energenata za zagrijavanje grada.

„Toplovod na gradskoj mreži je 80 odsto promijenjen i savremen, sa velikim mogućnostima isporuke pare“, rekao je Kovačević novinarima.

On je napomenuo da grijanja nema u gradu, jer korisnici ne izmiruju obaveze za utrošenu toplotnu energiju.

Načelnik opštine pozvao je građane da izmire dugovanja prema „Novoj toplani“, te istakao da su preduzeću potrebna sredstva, jer mora nabaviti sirovine za zagrijavanje.

Govoreći o zimskom održavanju puteva, Kovačević je istakao da je prohodno 70 do 80 odsto lokalnih puteva.

„Još nije prohodno 20 do 30 odsto putnih pravaca na području opštine, ali je sva rapoloživa mehanizacija na terenu i putevi će biti pročišćeni do najudaljenijih sela“, naveo je Kovačević.

Predsjednik SO Dragiša Delić rekao je novinarima da će toplana za oko 15 dana biti rekonstruisana, te da će građani će dobiti kvalitetnije centralno grijanje.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare