Za prvo rođeno dijete 500 KM

0

HAN PIJESAK – Skupština opštine Han Pijesak donijela je danas odluku o pravu na jednokratnu novčanu pomoć porodiljama sa područja ove opštine, koja za prvo rođeno dijete iznosi 500 KM.

Jednokratna novčana pomoć za drugo rođeno dijete iznosiće 700 KM, za treće 1.000 i za četvrto 1.500 KM. Isplata sredstava vršiće se iz budžeta ove opštine.

Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje Upravnog odbora Centra za omladinu i sport „Pogled“ iz Han Pijeska.

Odbornici su prihvatili izvještaj o materijalnom položaju Osnovne škole „Milan Ilić Čiča Šumadijski“ koja će u ovoj godini raspolagati sredstvima resornog ministarstva za bruto plate zaposlenih u iznosu od 479.698 KM i za materijalne troškove sa 31.148 KM.

Za grijanje škole u jednoj grejnoj sezoni potrebno je obezbijediti stotinu tona uglja vrijednosti 20.475 KM, što predstavlja dvije trećine ukupno odobrenih sredstava za materijalne troškove od resornog ministarstva.

Opštinski parlament je prihvatio informaciju o stanju i problemima u oblasti staranja i zbrinjavanja socijalnih slučajeva na području opštine, a trenutno je pet korisnika zdravstvenog osiguranja lica koja ni po kom drugom osnovu ne mogu biti osigurana.

Korisnika prava na novčanu pomoć je 12 lica, dok je korisnika prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica iz prve kategorije 13 i iz druge 42 lica.

Korisnika prava na jednokratnu novčanu pomoć je 38 lica, dok je u ustanove socijalne zaštite smješteno šest lica, a za tri lica je odobrena mjesečna pomoć za nabavku životnih namirnica i doručak za dvoje školske djece.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare