Za prvi dio projekta rekonstrukcije vodovoda 645.000 evra

0

SOKOLAC – U opštini Sokolac u toku je realizacija prvog dijela projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže za šta će biti izdvojeno 645.000 evra.


Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da će u ovoj komponenti biti ušteđeno 300.000 KM, te da će sredstva biti preusmjerena na izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže Etno-sela na Ravnoj Romaniji kod Sokoca.

Prema njegovim riječima, dio ovih sredstava biće izdvojen za izgradnju sportskog centra sa bazenima, teniskim igralištem i klizalištem u dijelu gradskog naselja Stadiona “Bara”.

On je napomenuo da je u prošloj godini počela izgradnja Etno-sela na Ravnoj Romaniji kod Sokoca i da je u prvoj fazi izdvojeno 300.000 KM, što je prvi korak u kreiranju turističke ponude opštine.

Bjelica je naveo da se etno-selo gradi na udaljenosti od oko 250 metara od magistralnog puta, prema idejnom rješenju režisera Emira Kusturice, te da zemljane radove izvodi mehanizacija preduzeća “Andrićgrad” iz Višegrada.

U narednom periodu biće formiran tim za reaalizaciju projekta Etno-selo na Ravnoj Romaniji.

Bjelica je podsjetio da je u prošloj godini, u saradnji sa “Elektrodistribucijom” sa Pala, izvršena rekonstrukcija niskonaponske mreže u tri ulice.

“U prošloj godini osnovana je Zemljoradnička zadruga, nabavljeni su plastenici za individualne poljoprivredne proizvođače, plantažiranje ljekobilja, kao i pčelarska oprema, a u toku je priprema projekta za zaštitu geografskog porijekla romanijskog meda”, naveo je Bjelica.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments