Za protivgradnu zaštitu 30.000 KM

0

ZVORNIK – Opština Zvornik obezbijedila je ove godine za rad deset protivgradnih stanica 30.000 KM, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti zvorničke opštine Milan Cvjetinović.

Cvjetinović je rekao novinarima da će do 15. aprila, kada počinje sezona protivgradne zaštite poljoprivrednih i drugih dobara, biti obezbijeđene protivgradne rakete za ove stanice, kojima je pokriveno cijelo područje zvorničke opštine.

On je najavio da opština Zvornik planira da osnuje fond za razvoj poljoprivrede, koji bi za četiri-pet godina raspolagao sa kapitalom od dva do tri miliona KM.

„U Strategiji razvoja opštine Zvornik planirano je da se u ovoj godini normativno reguliše osnivanje fonda za poljoprivredu, a da se naredne godine izvrši njegovo osnivanje“, rekao je Cvjetinović.

On je dodao da bi suština bila da sredstva fonda budu povratna, odnosno da se poljoprivrednicima sredstva daju za proljećnu sjetvu, a da ih oni vrate u decembru iste godine, ili da opština, kada ratari uzmu kredit od banke, učestvuje u otplati dijela kamata.

Cvjetinović je naglasio da zvornički poljoprivrednici sve više rade na podizanju trajnih zasada voća i podsjetio da je u protekle tri godine zasađeno više od 20.000 sadnica šljive, jabuke i kruške.  

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare