Za pronatalitetnu politiku 80.000 KM

0

ZVORNIK – Iz budžeta opštine Zvornik ove godine, u okviru podrške pronatalitetnoj politici, izdvojeno je 80.000 KM na ime jednokratnih davanja porodicama koje su dobile treće ili četvrto dijete, kao i nezaposlenim majkama koje su dobile prvo ili drugo dijete.

Osim ovih sredstava idvojeno je i 24.000 KM za sufinansiranje vantjelesne oplodnje, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Treće dijete dobile su 73 porodice, a četvrto sedam porodica, kojima je isplaćeno po 500 KM, dok je 99 nezaposlenih majki dobilo prvo, i isto toliko drugo dijete, te je i njima jednokratno isplaćeno po 200 KM.

Najviše djece – 68 rođeno je na području grada, a potom slijedi Branjevo sa 21 rođenim djetetom, Tršić gdje je rođeno 15 djece, Ulice sa 14, Karakaj sa 11, Križevići i Čelopek sa po desetoro djece. U ostalim mjesnim zajednicama evientiran je jednocifren broj rođene djece.

Pružanje podrške pronatalitetnoj politici već nekoliko godina jedan je od prioritetnih zadataka lokalne uprave. U okviru toga je i u budžetu za 2015. godinu planirano 70.000 KM na ime jednokratnih davanja porodicama koje u ovoj godini dobiju treće ili četvrto dijete, kao i nezaposlenim majkama koje rode prvo ili drugo dijete.

Osim ovih mjera pronatalitetne politike, u budžetu opštine Zvornik u narednoj godini planirano je i 20.000 KM za sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta.

Ukupno je za ovu namjenu, tokom četiri godini, izdvojeno 95.000 KM, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare