Za pripremni predškolski program prijavljena 52 mališana

0
Arhivska fotografija

Za besplatan predškolski program za djecu u Dječijem centru „Bubamara“ na Palama prijavljena su 52 mališana, rekla je danas Srni direktor ove ustanove Vanja Jugović.

Ona je pojasnila da je program namijenjen mališanima koji u septembru polaze u školu i koji do sada nisu bili uključeni u bilo kakav drugi vid predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Radi se o tromjesečnom pripremnom programu za djecu, rođenu 2015. i 2016. godine, sa kojima će se raditi svaki radni dan po tri časa, a koji će biti podijeljeni u dvije grupe, rekla je Jugovićeva.

Ona je podsjetila da prošle godine, zbog virusa korona, nisu bili u mogućnosti da sprovedu program, koji je mnogo vrijedan za djecu jer se upoznaju sa osnovnim
postulatima ponašanja u grupi i socijalizuju se.

“Osim što će se djeca zabaviti, steći nova prijateljstva, program će olakšati njihov sam čin odlaska u školu i susret sa nečim novim. Škola je iskorak u njihovoj novoj etapi života“, navela je Jugovićeva.

Pripremni program pred polazak za školu počeće 1. marta i trajati do 31. maja, a finansira ga Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare