Za pripravnike u Istočnom Sarajevu izdvojeno 1,5 miliona KM

0

Vlada Republike Srpske izdvojila je 1.552.845,60 KM za zapošljavanje 261 pripravnika na području grada Istočnog Sarajeva, rekao je Srni rukovodilac Filijale Zavoda za zapošljavanje RS u ovom gradu Zoran Brčkalo. Brčkalo je naglasio da je na osnovu odluke Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS za grad Istočno Sarajevo odobreno zapošljavanje 261 pripravnika kod 84 poslodavca. On je naveo da će 80 pripravnika zaposliti „Šume RS“ AD Sokolac, a grad Istočno Sarajevo i Univerzitet Istočno Sarajevo po deset pripravnika. Prema njegovim riječima, opština Istočno Novo Sarajevo zaposliće pet pripravnika, opština Pale četiri, Istočni Stari Grad pet i Trnovo dva pripravnika. Brčkalo je rekao da je prije zapošljavanja pripravnika potrebno potpisati ugovor između Zavoda za zapošljavanje RS i poslodavaca.

On je podsjetio da projekat realizuje Zavod za zapošljavanje RS, dok Vlada RS obezbjeđuje sredstva za zarade pripravnika u visini od 60 odsto, a poslodavci 40 odsto.         

Vlada RS je za projekat zapošljavanja pripravnika sa visokom stručnom spremom izdvojila 8.900.000 KM, a ukupan projekat košta 15 miliona KM, jer će ostatak finansirati poslodavci.

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje RS na posljednjoj sjednici odobrio je prijem 1 500 pripravnika sa visokom stručnom spremom koji se nalaze na evidenciji Zavoda.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare