Za predsjednika Skupštine izabran Dragiša Kovačević

0

SOKOLAC – Na današnjoj sjednici Skupštine Udruženja pčelara „Glasinac“ za predsjednika ove skupštine izabran je Dragiša Kovačević, a za potpredsjednika Milan Ećimović.

Izabran je i novi Upravni odbor Udruženja od devet članova, na čelu sa predsjednikom Slavišom Marićem i tri člana Nadzornog odbora.

Članarina u Udruženju, koje ima 120 članova, na godišnjem novou iznosi 20 KM.

Na sastanku su dodijeljene zahvalnice gradonačelniku grada Istočno Sarajevo Nenadu Samardžiji i predstavnicima međunarodne organizacije „Vorld vižn“.

Članovi ove skupštine usvojili su program rada za ovu godinu, a radiće se na popularizaciji pčelarstva i pčelinjih proizvoda.

Tokom ove godine biće organizovano najmanje jedno stručno predavanje iz oblasti pčelarstva, te tradicionalna pčelarska manifestacija pod nazivom „Romanijski dani meda i ljekobilja“ 11. avgusta na Ravnoj Romaniji kod Sokoca.

Članovi Udruženja će nastojati da obezbijede finansijska sredstva da bi pod povoljnim cijenama nabavljali lijekove, matice i drugi reprometerijal. Radiće se i na uspostavljanju saradnje sa međunarodnim donatorskim organizacijama.

U prošloj godini ovo udruženje je proizvelo više od 1.000 matica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare