Za pošumljavanje u ovoj godini više od 130.000 KM

0
Šumsko gazdinstvo

SOKOLAC – Sokolačko Šumsko gazdinstvo „Romanija“ planira da ove godine pošumi površinu od oko 33 hektara, za šta će biti izdvojeno oko 132.670 KM, rečeno je Srni u ovoj organizacionoj jedinici preduzeća „Šume Republike Srpske“.

Tehnički direktor u ovom gazdinstvu Strahinja Bašević kaže da je okviru proljećnog dijela pošumljavanja planirana površina od 16 hektara i da je akcija počela juče zasađivanjem oko 7.000 sadnica na dva lokaliteta.

On je najavio da će se i narednih dana raditi na lokalitetu Ozerkovići, te na lokaciji Smrtići.

Bašević kaže da je na lokalitetu Ozerkovići za akciju pošumljavanja angažovano 50 učenika sokolačkog Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“, a na lokalitetu Smrtići svakodnevno će biti angažovani radnici Šumskog gazdinstva „Romanija“.

On je dodao da će akcija trajati sve dok ne bude pošumljena planirana površina za proljećnu sezonu.

„Našim proizvodno-finansijskim planom predviđeno je da u ovoj godini obezbijedimo i zasadimo ukupno 56.000 sadnica smrče i bora, ali smo dobili 98.000 sadnica, tako da već sada možemo reći da ćemo pošumiti veću površinu od planirane za 10 do 15 hekatara“, rekao je Bašević.

Prema njegovim riječima, za pošumljavanje goleti planirano je 106.060 KM, dok će za popunjavanje unutar visokih šuma /jedan od vidova pošumljavanja/ biti izdvojeno 26.610 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments