Za poreze i doprinose 23,5 miliona KM

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika od 2013. do početka oktobra ove godine platila je više od 23,5 miliona KM poreza i doprinosa, poštujući dospjele rokove, rekao je direktor Sektora za ekonomiku i finansije Vladimir Krstić.
Krstić je naveo da se oko 1,3 miliona KM odnosi na obaveze preuzete po programu reprograma.

On je istakao da je od stupanja na dužnost novog menadžmenta, u aprilu 2013. godine, jedan od osnovnih principa i imperativa u daljem poslovanju bilo izmirivanje obaveza.

„Od maja 2013. godine sve zaostale i tekuće obaveze prema radnicima, uključujući plate i regrese, namirivane su u ugovorenom i zakonskom roku“, rekao je Krstić.

Na sva lična primanja zaposlenih u proteklom periodu „Alumina“ je, prema Poreskoj upravi Republike Srpske, prijavila i platila sve dospjele obeveze.

Govoreći o obavezama prema bankama, Krstić je naveo da se servisiraju u ugovorenim aunitetima, a shodno pravilima, prati se i dinamika plaćanja tekućih obaveza dobavljačima.

Što se tiče obaveza nastalih prije uvođenja stečaja u matičnom preduzeću Fabrici glinice „Birač“, Krstić je objasnio da su sačinjeni adekvatni reprogrami i plaćanja se vrše u skladu sa dogovorenim rokovima.

„Sa dobavljačima, odnosno poslovnim partnerima, kompanija gaji korektan poslovni odnos i povjerenje što se ogleda poštivanjem naših dogovora. Rezultat takve saradnje je i činjenica da kod sve većeg broja dobavljača, naročito materijalno značajnih za proces rada Fabrike, `Alumina` dobija mogućnost određenog limita po zaduženju i produženju roka plaćanja“, rekao je Krstić.

Krstić je podsjetio da je „Alumina“ dobila pozitivno mišljenje nezavisnog revizora, koji je kontrolisao finansijske izvještaje ovog privrednog društva u 2014. godini.

„Ovakvo mišljenje ovlašćenih revizora mnogo nam znači za kredibilitet kompanije i povjerenje kod poslovnih partnera, kupaca i dobavljača, banaka i državnih organa“, naglasio je Krstić.

Kompanija „Alumina“ iz Zvornika njeguje principe dobre poslovne etike, odgovornog poslovanja i plaćanja obaveza prema radnicima, dobavljačima i državi, saopštila je danas Služba odnosa sa javnošću ove kompanije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare