Za popravku i rekonstrukciju šumskih puteva izdvojeno 422.270 KM

0
Šumsko gazdinstvo
Šumsko gazdinstvo "Romanija" Sokolac

SOKOLAC – Sokolačko Šumsko gazdinstvo /ŠG/ “Romanija” uložilo je od početka godine do sada više od 381.270 KM za popravku i rekonstrukciju šumskih puteva na području na kome gazduje, a u prostalih 20 dana biće izdvojeno još oko 40.000 KM.

Tehnički direktor ovog gazdinstva Strahinja Bašević rekao je Srni da je do sada urađeno 40 odsto od ukupno planiranih radova na popravci šumskih puteva, koje su ove godine dodatno oštetile obilne kiše i bujične vode, zbog konfiguracije terena.

“Za za rekonstrukciju i asfaltiranje tri putna pravca do sada je uloženo oko 321.270 KM, a za popravku šumskih puteva više od 60.000 KM”, kaže Bašević.

On je naglasio da je samo za popravku šumskih puteva za ovu godinu predviđena 101.000 KM sa PDV-om.

Prema njegovim riječima, na popravci preostalog dijela šumskih puteva, radiće se i u narednih 20 dana.

Bašević je izjavio da su u ovoj sezoni rekonstruisana i asfaltirana tri lokalna putna pravca na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo.

“Asfaltiran je pravac Pojišta-Kuštravica na području Žljebova, dužine jedan kilometar, dionica Palež-Dobrivoje, dužine 709 metara, na području Knežine i put Pločnik-Šušnjara na područuju Sokolovića, dužine 760 metara, a za to je uloženo više od 321.270 KM”, naveo je on.

Bašević kaže da se radi po prioritetu prema proizvodnim potrebama gazdinstva i potrebama mjesnog stanovništva na područjima kroz koja vode šumski putevi.

On je naveo da su do sada popravljeni lokalni šumski putevi na području radnih jedinica ovog gazdinstva, Studena Gora, Palež, Kaljina i Žljebovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments