Za poplavljeno područje Šamca paketi sa hranom

0

SOKOLAC – Opštinska organizacija Crvenog krsta Sokolac danas će uputiti kamion sa paketima hrane, higijene, flaširane vode, odjeće i drugo u poplavljeno područje opštine Šamac, a do sada su upućena po tri kamiona osnovnih životnih namirnica u Bijeljinu, Šekoviće i Doboj.

Sekretar ove organizacije Slobodanka Subašić rekla je danas Srni da su sokolačke firme „Podromanija“, „Čajević komerc“ i „Duga komerc“ za poplavljena poručja donirale životne namirnice u vrijednosti po 2.000 KM, a Apoteka „Eliksir“ je donirala pakete sa dječijim pelenama i drugo.

Ona je napomenula da je fabrika „Fates“ donirala jastuke, deke, posteljinu i drugo za poplavljeno područje, Veterinarska ambulanta sredstva za dezinfekciju, pekara „Petrović“ više od 100 hljebova, a humanost su pokazali i drugi poslodavci i građani sa Sokoca.

U Područnom odjeljenju Civilne zaštite sa sjedištem na Sokocu Srni je rečeno da i dalje ima poplavljenog poljoprivrenog zemljišta u Podromaniji kod Sokoca, da vode ima oko 20 kuća i privrednih objekata, te da se voda crpi iz dva podruma i postavljaju se vreće sa pijeskom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments