Za pomoć Vanji Mirković prikupljeno 7.345 KM

0

U humanitarnoj akciji pod nazivom „Ulični svirač“ koja je održana na Palama, prikupljeno je 7.345 KM za pomoć u liječenju Vanje Mirković kojoj je dijagnostifikovan Juingov sarkom tumor.

Vanji je dijagnostifikovana ova bolest u junu 2017. godine, kada je imala 21 godinu, a borba ove Paljanke traje pune tri godine u nadi da će se potpuno oporaviti.

Pored nevjerovatne volje, nade i snage ove djevojke, potrebno je sakupiti novac za nastavak njenog liječenja u inostranstvu.

Organizator akcije Luka Novosel rekao je novinarima da se na Palama treći put održava humanitarna akcija „Ulični svirač“, ovaj put za sugrađanku Vanju Mirković.

„Mi muzičari sa Pala i Istočnog Sarajeva više od pet časova smo svirali i
pjevali ispred Sabornog hrama Svetog Arhangela Mihajla i na paljanskom šetalištu jer želimo da pomognemo Vanji, koja će, nadam se brzo da nam se pridruži“, rekao je Novosel i zahvalio kolegama koji su takođe redovni akteri humanitarnih akcija.

Novosel je najavio da će humanitarna akcija biti organizovana i sutra na Sokocu, te pozvao sve sugrađane, ljude dobre volje da pomognu Vanji u njenoj borbi sa opakom bolešću.

Učesnica ove humanitarne akcije Milica Stanišić zahvalila je Novoselu na pozivu i dodala da se uvijek sa sestrom rado pridužuje ovakvim akcijama jer kao muzičari žele da talenat koriste što ljepše i humanije.

Novčana sredstva za Vanju moguće je uplatiti na žiro račun 555 – 700 – 002 – 338 – 01 – 60 /Nova banka/, na ime Goran Mirković.

Oni koji posjeduju broj neke od mobilnih tefonija Srbije ili žive u Srbiji, Vanji mogu pomoći slanjem SMS poruke u kojoj se upiše 867 i pošalje na 3030.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments