Za pola godine u budžet prikupljeno oko 1.800.000 KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Budžet opštine Istočna Ilidža u prvih pola godine ostvaren sa oko 1,8 miliona KM, navodi se u Izvještaju o izvršenju budžeta za period januar – juni, koji je danas usvojen u lokalnoj Skupštini.

U odnosu na plan za prvo polugodište, u budžet je prikupljeno oko 80 odsto novca.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač objasnio je da su smanjene privredne aktivnosti u tim mjesecima i majske poplave uticale na loše punjenje budžeta.

Kovač je nakon sjednice rekao novinarima da se situacija sada popravlja, jer je povećana privredna aktivnost, pa je siguran da će na kraju godine ipak biti ostvaren ovogodišnji planirani budžet od 4,5 miliona KM.

Odbornici SNSD-a nisu podržali Izvještaj o izvršenju budžeta, istakavši da je njegovo ostvarenje ispod plana i da nema šanse da do kraja godine bude ostvareno punjenje od 4,5 miliona KM.

Odbornik SNSD-a Nebojša Šešlija rekao je da je Klub odbornika ove stranke i prilikom usvajanja budžeta upozoravao na ovakvu situaciju. On je dodao da ove godine nijedna marka nije izdvojena za stipendije, poljoprivredu i pripravnike, te istakao da je opština samo serviser svojih zaposlenih.

Na zahtjev grupe građana Pavlovca, koji su tražili da bude zaustavljeno uklanjanje igrališta u tom naselju, lokalna vlast odgovorila je pozitivno.

Obećano im je da će biti pronađeno rješenje na jednoj od narednih sjednica lokalnog parlamenta kako se noću na tom mjestu ne bi okupljala omladina i pravila probleme stanovništvu, zbog čega je intervenisala i policija.

Odbornici SNSD-a smatraju da bi svako naselje trebalo da ima igralište, ali da je za ovo u Pavlovcu potrebno pronaći rješenje tako da se isključuje rasvjeta ili zaključava, da bi se izbjeglo okupljanje omladine u kasne sate.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments