Za osvjetljenje mosta 4.000 KM

0

ZVORNIK – Most „Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“, koji povezuje Zvornik u Republici Srpskoj i Mali Zvornik u Srbiji, dobio je danas električnu rasvjetu, za šta je iz budžeta opštine Zvornik izdvojeno više od 4.000 KM.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je novinarima da je postavljeno 10 lampi čime je obezbijeđena rasvjeta za cijeli most.

„Uradili smo rasvjetu zbog bezbjednosti svih onih građana koji u večernjim satima koriste ovaj most pri prelasku iz jednog u drugi grad, a znamo da je izuzetno frekventan“, rekao je Dragičević.

On je dodao da je postavljanje ove rasvjete privremeno rješenje, s obzirom na zajednički projekat kompletne rekonstrukcije mosta koji su pokrenule opštine Zvornik i Mali Zvornik.

„To je projekat za koji smo dobili obećanja da će sredstva obezbijediti Vlada Republike Srpske i Vlada Srbije i tada će se i konačno osvijetliti po potrebnim standardima“, napomenuo je Dragičević.

Most, koji je izgrađen sredstvima Ministarstva građevine Kraljevine Jugoslavije i donacijom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 1929. godine, sada je granični prelaz za pješake pa je pitanje nadležnosti u ovoj oblasti dovodilo do nekih nejasnoća, ali je sa ciljem bezbjednosti građana u opštinskoj upravi Zvornik odlučeno da se izdvoje sredstva i most osvijetli.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare