Za ortopedsko pomagalo za Aleksandra Milutinovića 6.000 KM

0
Za ortopedsko pomagalo za Aleksandra Milutinovića 6.000 KM

FOČA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je danas u Foči rješenje o dodjeli 6.000 KM opštinskom Centru za socijalni rad i porodici Milutinović za nabavku ortopedskog pomagala za tridesetosmogodišnjeg Aleksandra Milutinovića, koji je dvije decenije nepokretan i bez mogućnosti govora.

Resorno ministarstvo podržalo je humanitarnu akciju koju je pokrenuo fočanski Centar za socijalni rad, organizacijom osmomartovske priredbe za Aleksandrovu majku Milanku na kojoj je, od prodaje ulaznica i novčanih priloga, za nabavku ortopedskog pomagala i respiratora prikupljeno 2.000 KM.

Davidovićeva je istakla da je veoma bitno da se u akciju uključila cijela lokalna zajednica, te da će novac koji je doniralo Ministarstvo biti dovoljan da se nabavi sto za vertikalizaciju i respirator, koji će Aleksandru olakšati život.

„Znam kada se desio taj nesrećni slučaj da je cijela Foča bila tužna, znam koliko ova porodica ulaže pažnje i ljubavi prema svom sinu, a posebno poznajem majku Milanku. Uz pomoć ortopedskog pomagala i respiratora, Aleksadar će moći da lakše diše, da se uspostavi funkcija bronhija, cjelokupni organizam će biti bolji“, rekla je Davidovićeva.

Direktor fočanskog Centra za socijalni rad Snežana Golijanin zahvalila je Ministarstvu porodice, omladine i sporta na brzom reagovanju nakon zahtjeva za pomoć, kao i opštini Foča na podršci koju dobijaju za svoj rad.

„Sa ovim novcem u potpunosti ćemo ostvariti naš cilj i biće bolji život za Aleksandra“, rekla je Golijanin.

Aleksandrova majka Milanka zahvalila je svima koji su pomogli da njen sin dobije neophodno ortopedsko pomagalo.

„Nikada nisam insistirala na pomoći. Aleksandar je nastradao 1998. godine i niko nije vjerovao da će da preživi, a preživio je uz pomoć porodice i dobrih ljudi. Izuzetno mi je drago da se čitava država uključila – i Centar za socijalni rad, i Ministarstvo, i sugrađani, hvala svima“, rekla je ona.

Ministar Jasmina Davidović uručila je i Crvenom krstu Foča rješenje o dodjeli 4.800 KM za pomoć najugroženijim stanovnicima ove opštine.

Ministarstvo će odobriti i novčana sredstva za nabavku kombi vozila za Servis centar za pomoć djeci i odraslima sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“.

„Prošle godine smo odobrili 10.000 KM, a isti iznos trebalo bi da odobrimo i u ovoj godini, da bi mogli da krenu u nabavku vozila“, rekla je Davidovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare