Za obnovu vrtića „Bubamara“ izdvojeno 45.000 KM

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović posjetio je danas Dječiji centar „Bubamara“ na Palama u kojem je završeno renoviranje i opremanje prostorija za koje je opština izdvojila 45.000 KM.

Jugović je novinarima rekao da je sve veća zainteresovanost roditelja da djecu upišu u ovaj vrtić iza kojeg stoji kvalitetan rad osoblja i rukovodstva ustanove.

On je zahvalio rukovodstvu vrtića i svim zaposlenima na požrtvovanom radu, te naglasio da će opština nastaviti da pruža podršku ovoj ustanovi i da će se raditi na tome da se prošire kapaciteti vrtića.

Jugović je naveo da je u toku prošle godine uloženo oko 50.000 KM u proširenje prostorija, čime se stvaraju bolji uslovi za boravak djece.

On je obećao da će u toku ove godine pokušati da rekonstruišu pristupni put prema vrtiću, odnosno Ulicu Branka Ćopića.

Direktor dječijeg centra „Bubamara“ Pale Slavka Brezo istakla je da su uspjeli da adaptiraju kuhinju, kancelarijski prostor i opreme još jednu novu učionicu za djecu koja koriste usluge vrtića od 1. januara, te zahvalila opštini Pale koja je pružila finansijsku pomoć.

Brezo je dodala da vrtić sada prati savremene standarde predškolskog obrazovanja i vasapitanja, te da će u narednom periodu ulagati u obučavanje osoblja.

Ona je navela da je u vrtić upisano 190 djece, s tim da su od januara proširili kapacitete i formirali još jednu grupu mješovitog vrtićkog uzrasta od tri do pet godina.

Prema njenim riječima, osim djece na cjelodnevnom boravku, od 1. marta do 31. maja boraviće 110 djece koja su obuhvaćena tromjesečnim Programom predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a koji će trajati svaki radni dan po tri časa.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments