Za mališane 345 novogodišnjih paketića

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ počeli su danas, na pravoslavnu Novu godinu, podjelu 345 paketića za djecu u selima na području opštine Sokolac.

Član ovog udruženja Božidar Curović rekao je Srni da su paketići prikupljeni u okviru akcije „Pomoći može mlad i star, da svako dijete dobije dar“, koja je počela krajem decembra 2022. godine.

Riječ je o akciji u kojoj su kupci u dva marketa na Sokocu kupovali i ostavljali u određenu korpu slatkiše, od kojih su poslije pripremani novogodišnji paketići.

Članovi udruženja su raspoređeni u više grupa i danas će u kostimima Djeda Mraza obići sela i uručiti poklone najmlađima na kućnim adresama.

„Djeca u prigradskim naseljima i selima rijetko imaju priliku da dobiju poklone iz ruku Djeda Mraza. NJihov iskren osmijeh i valika radost pri našem dolasku su najveća nagrada, motiv i satisfakcija što se bavimo ovim humanitarnim radom“, istakao je Curović.

On je podsjetio da je su protekle dvije godine članovi udruženja za mališane u ruralnim područjima obezbijedili više od 700 novogodišnjih paketića.

Curović je najavio da će Udruženje ove godine u susret vaskršnjim praznicima organizovati treću po redu akciju u kojoj prikupljaju prehrambene proizvode za najugroženije porodice u ovoj lokalnoj zajednici.

Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ osnovano je 2019. godine na Sokocu, uz niz humanitarnih akcija u saradnji sa sveštenicima Crkvene oppštine Sokolac, organizuje i poklonička putovanja do pravoslavnih hramova od kojih je posebnu pažnju javnosti privuklo šestodnevno pješačenje do Manastira Ostrog.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare