Za liječenje Milana Simetića prikupljeno 100.000 evra

0

ŠEKOVIĆI – Zahvaljujući pomoći pojedinaca, ustanova i preduzeća, te brojnim akcijama humanitarnih organizacija koje su pokrenute širom Republike Srpske, za liječenje trinaestogodišnjeg Milana Simetića iz Šekovića do sada je prikuljeno oko 100.000 evra, što je samo dio novca koji je Milanu potreban.
Milanov otac Joviša Simetić rekao je Srni da je za transplantaciju jetre i bubrega koja je neophodna Milanu potrebno 300.000 evra.

„Ne mogu reći koliko sam zahvalan svim ljudima dobre volje, firmama i organizacijama koji su pritekli u pomoć. Preostalo je da se prikupi značajan novčani iznos, ali mi ne gubimo nadu i vjerujemo da će novac biti prikupljen“, rekao je Joviša Simetić.

Milan Simetić je od 20. oktobra prošle godine na liječenju u Dječijoj klinici u Beogradu.

Za nekoliko dana dječak bi trebalo da dođe kući u selo Kalabače kod Šekovića i čeka dalji ishod akcije, a kada novac bude prikupljen, eventualni poziv iz Padove.

U međuvremenu, preći će na dijalizu u zvorničku Opštu bolnicu, gdje će nastaviti odgovarajući medicinski tretman, kaže Joviša Simetić.

„I onda će, naravno, da čeka na red, pošto ima djece ispred njega koja čekaju i po dvije, tri godine na poziv iz Padove. Mislim da je Milan šesti ili sedmi po redu za transplantaciju u toj bolnici, kaže otac Joviša.

On dodaje da je u ovom trenutku najvažnije da se obezbijedi novac za operaciju, jer bez toga ne može biti govora o bilo kakvom liječenju u Italiji.

Dosadašnji tok liječenja Milana Simetića u beogradskoj klinici u Tiršovoj protekao je dobro, istakao je Joviša Simatić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare