Za kredit aplicirala 102 demobilisana borca

0

Na području opštine Pale za dodjelu kredita za zapošljavanje demobilisanih boraca prijavila su se 102 kandidata, dok je Vlada Republike Srpske /RS/ putem Investiciono-razvojne banke /IRB/ za ovaj program izdvojila 10 miliona KM, izjavio je Srni predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina. Parađina je naglasio da se na području Sarajevsko-romanijske regije prijavilo 390 demobilisanih boraca, dok je u u RS zaprimljeno 3 873 zahtjeva.

On je istakao da su prijave dostavljene u Boračku organizaciju RS, koja je imenovala komisiju za razmatranje svih zahtjeva i pravljenje preliminarne rang liste prema IRB-u.

Parađina je podsjetio da prioritet za dobijanje kredita imaju porodice, gdje nijedan član nije zaposlen, a gledaće se i da li je podnosilac zahtjeva imao ranija iskustva u proizvodnim i uslužnim djelatnostima.

Prema njegovim riječima, IRB RS je uspostavila kreditnu liniju za nezaposlene demobilisane borce, kojih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS ima oko 18.000, a Vlada RS je za ove namjene izdvojila deset miliona maraka.

„Iznos kredita, koji će demobilisani borci moći da dobiju, je od 3.000 do 20.000 maraka. Namjena kredita je za osnovna i obrtna sredstva, za projekte iz oblasti poljoprivrede, male privrede i preduzetništva“, podsjetio je Parađina.

(www.palelive.com / Srna / foto: Zgrada Vlade RS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare