Za izradu urbanističkog plana 80.000 KM

0

ROGATICA – U toku je izrada urbanističkog plana, kao strateškog planskog dokumenta za gradsko područje opštine Rogatica, za koji će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 80.000 KM.


U opštinskoj administrativnoj službi Srni je rečeno da će ovim planskim dokumentom dugoročno biti uređena oblast urbanizma, a planom će biti obuhvaćeno 2.181.000 hektara i trebalo bi da bude urađen do 2014. godine.

Nosilac aktivnosti izrade plana je Preduzeće „Urbis-centar“ iz Banjaluke, a u opštini je formiran savjet od dvadesetak članova na čijem je čelu načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac. Savjet će pratiti izradu plana.

Tokom izrade urbanističkog plana primjedbe na javnoj raspravi mogu da dostave direktori ovdašnjih preduzeća i ustanova, opštinski rukovodioci, predstavnici mjesnih zajednica i drugi.

Urbanističkim planom biće obuhvaćeni strateški objekti industrijske zone, vodni objekti, elektrodistributivna i komunalna infrastruktura, školski objekti, kao i objekti u kojima su smještene javne ustanove.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare