Za izgradnju fiskulturne sale 300.000 KM

0

ZVORNIK – Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ Edin Ramić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović položili su danas kamen-temeljac za izgradnju fiskulturne sale u devetorazrednoj područnoj školi u Križevićima kod Zvornika, u koju će biti uloženo oko 300.000 KM.

Područna škola Križevići radi u sastavu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka kod Zvornika.

Ramić je rekao da će federalno resorno ministarstvo realizovati prvu fazu izgradnje ovog objekta sa 50.000 KM, a na proljeće naredne godine nastaviti sa finansiranjem ovog projekta.

„Za potpuni završetak fiskulturne sale pokušaćemo obezbijediti i druge donatore koji su iskazali spremnost da učestvuju u izgradnji“, kaže Ramić.

On je dodao da će, nakon Križevića, posjetiti područnu školu u Oraovcu, koja je, takođe, u sastavu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka, te donirati opremu za kabinete vrijednu 7.000 KM, za koju je ova škola zainteresovana.

Gradonačelnik Stevanović istakao je da je Gradska uprava za izgradnju fiskulturne sale u Križevićima obezbijedila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu.

On je podsjetio da je sredstva, koja će biti utrošena u prvoj fazi izgradnje objekta, obezbijedilo Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice FBiH.

Ističući da Gradska uprava Zvornika ima dobru saradnju sa federalnim resornim ministarstvom, Stevanović je rekao da je realno očekivati da radovi na izgradnji fiskulturne sale budu završeni do početka naredne školske godine.

Direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Sanja Tanacković izrazila je zadovoljstvo početkom gradnje ovog objekta u područnom odjeljenju u Križevićima za kojim se osjećala velika potreba.

„U dosadašnjem periodu nastava fizičkog vaspitanja odvijala se u neuslovnim prostorijama, dok će završetkom izgranje ovog objekta učenici imati adekvatne uslove za izvođenje ovog nastavnog predmeta“, rekla je Tanackovićeva.

Ona je dodala da nastavu u ovoj područnoj školi pohađa 140 učenika.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, predsjednik Skupštine grada Mersad Mehmedović, roditelji učenika područnog odjeljenja i mještani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare