Za finansiranje pripravnika 54.000 KM

0

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Momir Lazarević potpisao je danas ugovor sa četiri pripravnika sa visokom stručnom spremom, od ukupno 18 koliko će ih obavljati pripravnički staž u ovoj lokalnoj zajednici, a za čije finansiranje će opština izdvojiti oko 54.000 KM.

On je pojasnio da će tri pripravnika staž obavljati u milićkom Šumskom gazdinstvu, a preostalih 15 u opštinskoj upravi, obdaništu „Poletarac“, Centru za socijalni rad, Narodnoj biblioteci i obrazovnim ustanovama.

Lazarević je rekao da će pripravnici za svoj rad imati odgovarajuću naknadu od Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u iznosu od 500 KM, te od opštine Milići 200 KM, uz plaćene doprinose i poreze.

„Znamo da je njima stalo da odrade pripravnički staž, jer će nakon završetka tog staža moći da konkurišu za posao bilo gdje i da se dokažu u svom poslu“, rekao je Lazarević.

Radojka Marinković koja je završila Poljoprivredni fakultet u Bijeljini, smjer biljna proizvodnja, za Srnu je rekla da je srećna što je opština Milići izabrala nju, kao jednog od kandidata za obavljanje pripravničkog staža.

„Nadam se da ćemo usavršiti svoje znanje i da ćemo poslije godinu dana odavde otići sa položenim stručnim ispitom“, rekla je Marinkovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare