За добровољно давање крви пријављено 50 студената

0

ФОЧА – У фочанској служби републичког Завода за трансфузијску медицину јутрос је почела акција добровољног давања крви за коју се пријавило 50 студената Медицинског и Богословског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Студенти два факултета у Фочи, течност која живот значи дарују у оквиру акције коју организује Црвени крст Републике Српске у сарадњи са Унијом студената Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

Сарадник за добровољно давалаштво крви у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Клачар рекао је Срни да је ово трећа година у низу да у Фочи, заједно са општинском организацијом Црвеног крста и студентским организацијама, организују акцију у којој учествују студенти медицине и теологије.

„Претходних година, акције смо организовали у више градова у којима се налазе организационе јединице Универзитета у Источном Сарајеву, односно на Палама, у Лукавици, Бијељини и Фочи. У плану нам је да овакву акцију организујемо и на Бањалучком универзитету“, додао је Клачар.

Из Црвеног крста раније је саопштено да им је изузетно драго што су студенти препознали важност добровољног давања крви.

„Ширењем породице добровољних давалаца крви, ширимо хуманост, поготово сада када је нови слоган Црвеног крста Републике Српске `Породица хуманости`“, наведено је у саопштењу.

Црвени крст Републике Српске, водећи се слоганом „Дарујте крв! Спасите живот“, позвао је све који су у могућности да дају крв и на тај начин спасе некоме живот.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare