Za djecu na Kosovu i Metohiji prikupljeno 2.830 KM

0

SOKOLAC – Učenici Osnovne škole „Sokolac“ uspješno su sproveli humanitarnu akciju za pomoć djeci Kosova i Metohije i u novembru prikupili 2.830 KM, što je najveća donacija u akciji „Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Sokolac“ Đorđe Rajić.

„Ponosan sam na učenike ove škole zbog uspješno sprovedene humanitarne akcije i što to nije jedina u kojoj smo bili među najboljima u Republici Srpskoj“, istakao je Rajić.

On je dodao da će sutra predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov u sportskoj sali ove škole, učenicima i nastavnicima održati kratku prezentaciju života njihovih vršnjaka na Kosovu i Metohiji.

Akciju izgradnje i opremanja Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, kao i akciju „Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“, podržalo je u novembru oko 25 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske sa oko 14.000 KM.

Iz Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije poručuju da ovu akciju zainteresovani mogu podržati i pozivom na humanitarni broj 1412 do 31. decembra.

Arlov će se sutra sastati sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom.

Sokolac od naredne godine u projektu „Spojimo djecu Kosmeta i Srpske“

SOKOLAC – Opština Sokolac planirala je da naredne godine prvi put prihvati i ugosti grupu djece sa Kosova i Metohije u okviru programa „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, rekao je danas načelnik ove opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je novinarima nakon razgovora sa predsjednikom Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Miloradom Arlovim rekao da će djeca od 10 do 15 godina, boraviti sedam dana u porodicama u ovoj opštini.

On je istakao da je Sokolac, kao bratimljena opština sa srpskom opštinom Peć, pomagao u više navrata i da planira i dalje pomagati Srbe na Kosovu i Metohiji, u granicama svojih mogućnosti.

Bjelica je najavio da će opština Sokolac nakon Nove godine finansijski pomoći nastavak izgranje Centra za djecu sa posebnim potrebama u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je danas nakon razgovora sa Bjelicom posjetio učenike Osnovne škole „Sokolac“ koji su u humanitarnoj akciji „Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“ prikupili 2.830 KM.

On je izrazio posebnu zahvalnost osnovcima sa Sokoca koji su u ovoj akciji prikupili najveći iznos sredstava od svih 25 osnovnih šokola u Srpskoj.

„Zahvaljujem učenicima Osnovne škole, nastavnicima, rukovodstvu opštine, porodicama i svim građanima Sokoca što već nekoliko godina vrlo uspješno provode akciju u pomoći srpskoj djeci i našim projektima, a ove godine i u izgradnji Dnevnog centra `Podrži me – 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici i akciju `Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji`“, rekao je Arlov.

On je istakao da su učenici Osnovne škole sa Sokoca pokazali koliko se u njima razvija humanost od ranog doba života, što pokazuje da će sigurno biti dobri ljudi.

Arlov je i ovom prilikom zahvalio svim osnovnim školama i cijeloj Srpskoj na velikoj pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u ime srpske djece u ime porodica i u ime Kosova i Metohije.

On je naveo da je ove godine ključni projekt Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije izgradnja Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ za 140 djece iz Udruženja roditelja „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je najavio da će ovaj poklon Republike Srpske biti izgrađen, opremljen i otvoren 19. avgusta na praznik Preobraženje Gospodnje.

Divna Janković, bila je donedavno direktor Osnovne škole „Sokolac“ u kojoj je vrlo uspješno sprovedeno niz humanirarnih akcija, od kojih joj posebno zadovoljstvo pričinjava „Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“, u kojoj su bili najuspješniji u Srpskoj.

Ona je podsjetila da je prva akcija počela prije tri godine pod nazivom „Jedno dijete – jedan slatkiš“, te da je nakon toga prikupljeno najviše sredstava u tri slične akcije za djecu Kosova i Metohije.

Predsjednik Savjeta učenika Osnovne škole „Sokolac“ Sergej Beatović rekao je danas novinarima da je ponosan što su učenici ove škole prikupili najviše sredstava u Republici Srpskoj za njihove vršnjake na Kosovu i Metohiji i što su učestovala sva odjeljenja, u ovoj kao i u svim ostalim akacijama gdje su svaki put bili među najboljima u Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments