Za djecu iz vrtića organizovane „Igre bez granica“

0

SOKOLAC – U Sportskoj dvorani na Sokocu održana je manifestacija „Igre bez granica“ u kojima je učestvovalo 135 djece iz sokolačkog vrtića uz podršku lokalnog Sportsko-rekreativnog centra „Glasinac“ i grupe mladih sportista iz ovog mjesta.

Direktor sokolačkog vrtića Biljana Kosorić rekla je večeras novinarima da su mladi sokolački sportisti na čelu sa koordinatorom ovog takmičenja za najmlađe Dejanom Elezom, približili djeci ove aktivnosti kroz nekoliko pripremnih treninga, sa kojih su se djeca vraćala oduševljena i puna lijepih utisaka.

„To je rezultiralo sporazumom između naše ustanove, Sportsko-rekreativnog centra `Glasinac` i profesora fizičke kulture Dejana Eleza, a, prema tom dokumentu, od septembra ćemo krenuti sa časovima fizičke kulture za mališane ovog vrtića“, najavila je Kosorićeva.

Ona je dodala da će način i mjesto izvođenja ovog vida nastave biti utvrđeni naknadno u dogovoru sa roditeljima i stručnim licima iz oblasti sporta i fizičke kulture.

„Problem naše cjelokupne zajednice je to što su djeca sve više okupirana računarima, mobilnim telefonima, tabletima, a sve manje se bava fizičkim aktivnostima, što je vrlo važan segment njihovog odgoja i razvoja“, ocijenila je direktor sokolačkog vrtića.

Ona je naglasila da je u ovo takmičenje zabavnog karaktera uključeno pet vaspitno-obrazovnih grupa ovog vrtića i da su na kraju svi učesnici dobili diplome.

Direktor Sportsko-rekreativnog centra „Glasinac“ Milan Curević pozdravio je ideju organizacije ovog vida aktivnosti.

On je naglasio da je sportsku opremu djeci iz vrtića ustupio Atletski klub „Glasinac“, koja je sertifikovana od Svjetske atletske federacije i obezbijeđena kroz realizaciju ranijeg projekta „Dječija atletika“ u ovom mjestu.

Iz sokolačkog vrtića su najavili da će polaznici ove ustanove uz pomoć roditelja organizovati maskenbal na slobodnu temu u petak, 24. maja u kome će djeca prodefilovati kroz grad glavnom ulicom do opštine Sokolac, a potom do stadiona „Bara“, gdje će izvesti mini-program.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare