Za devet mjeseci 23 samoubistva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u proteklih devet mjeseci dogodila su se 23 samoubistva, što je za jedno manje u odnosu na isti period prošle godine, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da su počinioci samoubistava u 20 slučajeva bili muškarci i da je u 13 slučajeva riječ o vješanju.

Ona je istakla da su u 18 slučajeva počinioci suicida bili stariji od 50 godina, te se najviše samoubistava desilo u Istočnoj Ilidži – pet.

Govoreći o javnom redu i miru, Tešićeva je istakla da je za devet mjeseci registrovano 295 slučajeva narušavanja javnog reda i mira ili 22,2 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Prema njenim riječima, evidentirano je 380 prekršaja, što je za 23,2 odsto manje u odnosu na isti period 2013. godine. „Zbog počinjenih prekršaja protiv 387 lica podnesen je 131 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 198 prekršajnih naloga“, navela je Tešićeva.

Ona je naglasila da je u odnosu na uporedni period broj počinilaca manji za 116 ili 23 odsto, pri čemu su na području Pala evidentirana 92 prekršaja, u Foči 58 i u Istočnom Novom Sarajevu 50.

„Po Zakonu o zaštiti žrtava od nasilja u porodici i porodičnoj zajednici prijavljeno je 59 slučajeva nasilja od kojih 26 krivičnih djela i 33 prekršaja“, rekla je Tešićeva, dodavši da je nadležnim tužilaštvima podneseno 26 izvještaja o počinjenom krivičnomm djelu i 30 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postuka.

Ona je istakla da su na licu mjesta nasilnicima uručena tri prekršajna naloga.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare