Za davanje krvi prijavljeno 100 davalaca

0

Na Palama se danas odazvalo stotinu dobrovoljnih davalaca krvi u akciji organizovanoj baš kada su rezerve pri kraju, rekla je predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić.

„Bila je velika potrošnja unutar same Bolnice `Srbija`, ne računajući krv koju smo slali u druge centre za naše sugrađane“, navela je Pejićeva.

Ona je istakla da su organizovali drugu akciju na Palama, da je odziv dobar, kao i da je podršku dalo i 20 pripadnika Oružanih snaga BiH.

Pejićeva je zahvalila svim dobrovoljnim davaocima krvi opštine Pale i izrazila zadovoljstvo zbog mladih ljudi koji dolaze i prvi put daju krv, a sljedeću akciju najavila je u Istočnom Sarajevu.

Šef Službe transfuzije Bolnice „Srbija“ Jelena Stojanović Lukić rekla je da su do sada uzeli oko 60 jedinica krvi i da će taj broj sigurno biti veći budući da akcija traje do 15.00 časova.

Lukićeva je navela da se rezerve krvi veoma brzo troše, ali da broj prijavljenih davalaca za ovu akciju govori da na području Sarajevsko-romanijske regiji raste svijest o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

Zamjenik načelnika opštine Pale Srđan Butulija rekao je da prvi put daje krv, te da će se ubuduće odazivati ovakvim akcijama i da će lokalna zajednica nastojati da pomogne rad Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare