Za četiri mjeseca registrovano 235 migranata

0
PU Zvornik

ZVORNIK – Na području nadležnosti Policijske uprave Zvornik u prva četiri mjeseca ove godine registrovano je 235 lica za koja se sumnja da su ilegalno prešla granicu, izjavio je načelnik ove uprave Goran Abazović.

Abazović je na konferenciji za novinare precizirao da je u januaru registrovano 18 ilegalnih lica, u februaru 74, u martu 33, te u aprilu 110 sa tendencijom rasta u maju.

„Najveći broj ilegalnih migranata u ovom periodu registrovan je na području Zvornika 132, Bratunca 54, Vlasenice i Milića po šest, Osmaka četiri i Srebrenice tri migranta“, rekao je Abazović.

On je dodao da je među registrovanim migrantima i šestoro djece.

Prema njegovim riječima, Policijska uprava Zvornik je svakodnevno u kontaktu sa Jedinicom granične službe Zvornik i Službom za poslove sa strancima – Terenska kancelarija Bijeljina radi što efikasnijeg pronalaženja i rješavanja statusa lica koja ilegalno ulaze na ovo područje.

Abazović je pojasnio da se lica otkrivena u graničnom pojasu od 10 kilometara predaju Graničnoj policiji BiH, a kada se otkriju dublje u unutrašnjosti predaju se Službi za poslove sa strancima – Terenskoj kancelariji Bijeljina.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da je u aprilu evidentirano 59 krivičnih djela ili za 29 manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Prema njegovim riječima, zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena su 53 izvještaja protiv 50 lica.

Savić kaže da je u oblasti opšteg kriminaliteta izvršeno 49 krivčnih djela ili za 33 odsto manje nego u aprilu prošle godine.

„Materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima opšteg kriminaliteta iznosi 40.115 KM“, rekao je Savić.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je u aprilu na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano 3.113 vozila, od kojih je iz saobraćaja isključeno 27 vozila i 135 vozača.

On je dodao da je, od ukupnog broja isključenih vozača, zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 117 ili za 32 više nego u aprilu prošle godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare