Za bolje uslove života djece i omladine

0
Udruženje za zaštitu djece i omladine

Na području opštine Pale djeluje Udruženje za zaštitu omladine i djece „Mreža“, neformalna organizacija koja okuplja institucije i nevladine organizacije koje se bave radom sa djecom i omladinom.

Član ovog udruženja Damjan Škipina rekao je Srni da je udruženje ostvarilo saradnju sa opštinom, školskim ustanovama na području te lokalne zajednice, Domom zdravlja, Centrom za socijalni rad, Centrom za mentalno zdravlje, policijom, Gorskom službom spasavanja, Savjetom učenika, kao i svim ustanovama čiji se fokus rada odnosi na djecu i mlade.

„`Mreža` ima veliki broj članova, a cilj nam je da svojim djelovanjem na području opštine Pale pozitivno utičemo na uslove u kojima djeca žive, rade, uče, igraju se, i da na lakši, brži i jednostavniji način pronađemo rješenja za neke probleme“, istakao je Škipina.

On je naveo da je „Mreža“ osnovana uz pomoć „Vorld vižna“, jedne od najvećih međunarodnih humanitarnih organizacija koja se bavi zaštitom djece, razvojem zajednica, te pružanjem podrške djeci i mladima.

Škipina je naglasio da su ove godine, uz finansijsku pomoć „Vorld vižna“, realizovali nekoliko projekata – od Vaskršnjeg turnira u školi „Srbija“, fudbalskog turnira na stanici Pala, oslikavanje zidova Pedijatrijskog odjeljenja u Domu zdravlja, te škole plivanja u hotelu „Bistrica“.

Prema njegovim riječima, svi članovi „Mreže“ rade volonterski, a saradnjom sa svim institucijama i ustanovama lakše nalaze rješenja za probleme djece i mladih.

On je naveo da su sebi postavili visoke ciljeve, ali da je uglavnom riječ o projektima koji ne iziskuju velika novčana sredstva.

„U planu je izgradnja dvije teretane na otvorenom s ciljem promocije zdravog života – jedna u naselju Koran i druga na stanici Pale koje bi mogli da koriste svi građani“, rekao je Škipina, dodavši da je planirano i angažovanje fizioterapeuta i profesora korektivne gimnastike.

Udruženje „Mreža“, kaže on, nije zatvorena grupa i dobrodošli su svi koji žele svojim znanjem i radom da doprinesu realizaciji planiranih projekata, a sve s ciljem stvaranja boljih uslova života djece i omladine na području opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare