Za besplatan tromjesečni boravak prijavljeno 32 djece

0

Za besplatan tromjesečni boravak u Dječijem centru „Bubamara“ na Palama u okviru projekta „Podržimo višečlanu porodice i korisnike prava dječije zaštite“ prijavljeno je 32 djece, rečeno je Srni u ovom Centru.
Direktor Dječijeg centra Slavka Brezo rekla da je na konkurs prijavljeno 22 djece korisnika prava dječije zaštite i 10 djece iz višečlanih porodica, koja nisu korisnici prava Centra za socijalni rad.

Brezo je naglasila da su zbog velikog interesovanja formirali jednu grupu u kojoj će biti smještena djeca iz porodica sa jednim ili dvoje djece. Mjesečna cijena za ovaj vid boravka je 40 KM.

Ona je navela da će djeca boraviti u Centru od 1. septembra i biti uključena u sve projekte koji budu realizovani tokom njihovog boravka.

Prema njenim riječima, 3. septembra biće svečano otvoren rekonstruisani vrtić kada će nastupiti Beogradsko pozorište sa predstavom „Dvije Maše meda plaše“.

„Ove godine povećali smo kapacitet obdaništa i završili upis djece za cjelodnevni boravak, a zbog zainteresovanosti sada pravimo listu čekanja“, rekla je Brezo i dodala da će u centru boraviti oko 220 mališana.

Radovi su obuhvatili promjenu fasade, stolarije, sanaciju mokrih čvorova, obnovu ograde i uređenje dva velika dječija parka.

Rekonstrukciju su pomogli opština Pale i finansijski mehanizam za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj.

Finansijski mehanizam predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske, Vlade Švajcarske, Razvojnog programa UN u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Rekonstrukciju vrtića pomogli su i Švedska razvojna agencija, Ambasada SAD u BiH i Rajfajzen banka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare