Za alternativni centar 180 konzervi hrane

0

SOKOLAC – Predstavnici Opštinskog odbora Crvenog krsta iz Sokoca danas su za izbjegla, raseljena i socijalno ugrožena lica u Alternativnom centru u Podromaniji podijelili 50 kilograma graška i 810 konzervi hrane.

Sekretar sokolačkog Crvenog krsta Renata Tomović rekla je novinarima da je u sokolačkoj Psihijatrijskoj klinici uručeno 20 higijenskih paketa i 100 kilograma graška.

Ona je napomenula da je u okviru Nedjelje Crvenog krsta, koja traje od 8. do 15. maja, planirana i podjela higijenskih, prehrambenih paketa i deka za 10 višečlanih porodica na području opštine.

Prema njenim riječima, 17. maja će na Palama biti održano i regionalno tekmičenje u pružanju prve pomoći omladine Crvenog krsta, na kojem će učestvovati mladi iz sokolačkog Crvenog krsta, a krajem maja biće organizovana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Volonteri i aktivisti Crvenog krsta prodaju i markice ove organizacije po cijeni od 0,5 KM, a prikupljena sredstva biće iskorištena za obuku mladih u pružanju prve pomoći, organizovanju seminara o bolestima ovisnosti i druge aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare