Za “Agrosim 2018” prijavljeno više od 1.200 radova iz 85 zemalja

0

Međunarodni poljoprivredni simpozijum “Agrosim 2018”, za koji je prijavljeno više od 1.200 apstrakata radova iz 85 zemalja, biće održan od 4. do 7. oktobra na Jahorini.

Glavne tematske oblasti na koje će biti fokusiran ovogodišnji “Agrosim” su biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbjednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija, te šumarstvo i agrošumarstvo.

Iz Univeruziteta u Istočnom Sarajevu saopšteno je da “Agrosim” već devetu godinu predstavlja platformu za međunarodnu naučnu raspravu o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji.

Simpozijum je dobra prilika za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva o pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agro-prehrambenom sektoru.

Naučni odbor simpozijuma čine naučnici sa svih kontinenata, koji ovom skupu daju snažan međunarodni pečat i naučni kredibilitet.

Organizatori Međunarodnog poljoprivrednog simpozijuma “Agrosim 2018” su Univerzitet u Istočnom Sarajevu sa Poljoprivrednim fakultetom, Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet i Mediteranski agronomski institut u Bariju u saradnji sa brojnim univerzitetima, asocijacijama, centrima i institutima iz cijelog svijeta.

Prošlogodišnji “Agrosim 2017” je za četiri dana trajanja posjetilo više od 1.200 učesnika, a predstavljeno je više od 1.300 radova iz 85 zemalja.

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni simpozijum “Agrosim 2018” biće održan u hotelu “Termag”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments