Za 600. bebu 1.000 KM

0

MILIĆI – U porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti „Boksit“ u Milićima od 14. novembra 2017. godine, kada je počelo sa radom, do danas rođeno je 600 beba, a Milici Bublić, majci čija je beba 600. koja je rođena u ovom porodilištu danas je uručen novčani bon od 1.000 KM.

Bublićevoj je bon u vrijednosti 1.000 KM, u ime predsjednika kompanije „Boksit“ Rajka Dukića, uručio direktor te zdravstvene ustanove Milan Vidović.

Ona je izjavila Srni da je njoj i suprugu Branimiru to druga beba.

„Dobila sam zdravog dječaka Matiju, teškog 3.260 grama. Kod kuće imam još jednog dječaka od pet godina. S obzirom na to da imam 24 godine, ja sam presrećna mama. Zahvalna sam osoblju porodilišta u Milićima jer su bili pažljivi, predusretljivi i sve je besprijekorno“, rekla je Bublićeva.

Načelnik porodilišta i odjeljenja ginekologije pri Specijalnoj bolnici Sanja Kalajdžić izjavila je da je veliki broj porođaja rezultat kvalitetnog timskog rada milićkog osoblja i rada na poboljšanju standarda i kvaliteta usluga.

„Razvijajući koncept privatnog porodilišta u našoj ustanovi, kvalitetom smještaja, ishrane i naših profesionalnih usluga i odnosa prema pacijentima, omogućavamo našim porodiljama da na svijet donesu bebu u jednom prijatnom i bezbjednom okruženju“, rekla je ona.

Vidović je rekao da broj rođenih beba u milićkom porodilištu pokazuje da se ono u ove tri godine afirmisalo u svojim standardima kao porodilište visokih kriterijuma u cijeloj regiji.

„Budući da se još nalazimo u periodu borbe protiv epidemije virusa korona, kada je u prethodna tri mjeseca svuda bila teška situacija, kod nas je u tim mjesecima broj poroda bio i preko dvadeset. Virus nije ušao u bolnicu, svi smo živi, zdravi i ponosni na taj rezultat. Nadamo se da ćemo nastaviti tako intenzivno i kvalitetno i u narednim godinama“, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove.

U porodilištu Specijalne bolnice „Boksit“ u Milićima od novembra 2017. godine, do danas je rođeno 327 dječaka i 273 djevojčice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare