Za 35 osnovaca školski pribor i knjige

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković uručio je danas za 35 osnovaca iz višečlanih porodica sa područja ove opštine školski pribor, a za njih 12 i knjige za narednu školsku godinu ukupne vrijednosti 3.500 KM.

Drašković je osnovcima poželio zdravlje i dobar uspjeh, najavivši da će opština, kao i do sada, i u narednom periodu pomagati višečlane porodice.

„Opština svake godine planira određena budžetska sredstva za višečlane porodice. Ove godine su ta sredstva iznosla 12.000 KM“, rekao je Drašković i dodao da je opština za pravoslavni Božić višečlanim porodicama dodjelila bon u vrijednosti od 100 KM.

Prema njegovim riječima, opština svake godine obezbjedi po tri stipendije za studente iz ovih porodica, a radi i na njihovom stambenom zbrinjavanju i rješavanju socijalnih problema.

Predsjednik Udruženja višečlanih porodica „Naša budućnost“ iz Istočnog Sarajeva Slađana Prodanović zahvalila je načelniku i opštini na velikoj podršci koju pružaju udruženju od njegovog osnivanja u prethodnih sedam godina.

„Opština je svake godine planirala značajna sredstva za rad udruženja. Do sada je stipendirano 12 studenata prve godine iz višečlanih porodica“, rekla je Prodanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare