Za 32 sportska kolektiva obezbijeđeno ukupno 196.000 KM

1

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić donio je odluku prema kojoj je za 32 sportska kolektiva sa područja grada obezbijeđeno ukupno 196.000 KM budžetskog novca.

Ćosić je rekao da ovo nije ukupan iznos koji će grad dodijeliti za sport jer računaju da će ove godine uspjeti da izdvoje od 300.000 do 350.000 KM, što će biti više nego prethodne godine, a tri puta više nego što je urađeno u 2020. godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

Najviše novca, po 16.970 KM, dodijeljeno je Ženskom odbojkaškom klubu „Jahorina“ i Omladinskom košarkaškom klubu „Igman“.

Ćosić je istakao da bez ulaganja nema ni rezultata, te da je odlučeno da Gradska uprava svake godine, ako bude moguće, poveća ulaganja u sport, ali i u druge oblasti, poput kulture i nevladinog sektora.

„Razvijanjem tih segmenata društva jačamo i naš grad kao centar ovog dijela Republike Srpske, što svakako i jesmo i zaslužujemo da budemo“, zaključio je Ćosić.

Odluka je donesena na osnovu pristiglih prijava na konkurs i prijedloga gradskog Savjeta za sport.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bitno je neka ima za sportske igre i takmičenja, za hljeba nemora ni biti. U ekonomskoj krizi i oskudici, znači nema recesije i kresanja budžeta. Biće na kraju sve će to narod pozlatiti (platiti).