Za 109 korisnika 140.000 KM

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovore vrijedne ukupno oko 140.000 KM sa 109 korisnika podsticaja u preduzetništvu, koji su ostvarili pravo na sufinansiranje.

Jugović je rekao novinarima da je lokalna zajednica pomogla sugrađanima podsticajima iz oblasti poljoprivrede i preduzetništva ukupne vrijednosti oko 200.000 KM.

„Ovo nisu podsticajne mjere za ublažavanje virusa korona nego redovne mjere koje opština Pale raspisuje, a namijenjene su isključivo za investiciona ulaganja i pomoć pri ulaganjima preduzetnika koji šire proizvodnju, te ulažu u svoju djelatnost“, naveo je Jugović.

Prema njegovim riječima, obuhvaćeno je više od 100 preduzetnika i na ovaj način lokalna zajednica htjela je da pokaže da stoji uz svoje preduzetnike u teškim vremenima kada se svi moraju oslanjati jedni na druge.

Jugović je dodao da je prošle godine bilo 50 korisnika podsticaja, a ove godine 109 jer je cilj lokalne zajednice da svake godine povećava iznos.

Načelnik Opštinskog odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ikonić rekao je da je ovo druga godina kako se realizuje program podrške preduzetnicima.

„U ovom programu preduzetnici su aplicirali sa maksimalnim iznosom od 6.000 KM, a opština je učestvovala sufinansirajući 25 odsto od ukupnog iznosa, odnosno maksimalno 1.500 KM po korisniku. Ovo je gest lokalne zajednice, gdje smo stali uz njih i obuhvatili veliki broj preduzetnika“, istakao je Ikonić.

On je dodao da su učinjen veliki iskorak u odnosu na prethodnu godinu, kao i da će se program podsticaja usavršavati i izlaziti preduzetnicima u susret na razne načine.

Ikonić je naglasio da je u pripremi i program koji se odnosi isključivo na preduzetnike čije je poslovanje bilo ugroženo pandemijom virusa korona, te da će opština Pale u narednim danima objaviti javni poziv kako bi pomogla da se poslovanje preduzetnika održi.

Vlasnik radnje „Kristal“ Siniša Pejović zahvalio je načelniku i rukovodstvu opštine za razumijevanje i što su procijenili potrebu za ovakvim podsticajem.

„Opština Pale je od početka mog rada uz mene, a ovi podsticaji će mnogo značiti. Imam radnju za pranje tepiha, komore za sušenje. Sada ću opremiti objekat za drugu komoru koju ću koristiti za sušenje. Zahvalio bih se i Zavodu za zapošljavanje Srpske koji mi je izašao u susret“, istakao je Pejović.

(www.palelive.com / Srna / *ispravak)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare