Za subvenciju troškova prevoza učenika 130.000 KM

0

ZVORNIK – Opština Zvornik će i u školskoj 2015/16. godini subvencionisati troškove prevoza učenika osnovnih i srednjih škola, za šta je iz budžeta planirano 130.000 KM, kao i prethodne školske godine.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti ove opštine Milan Cvjetinović rekao je novinarima da pravo na subvenciju u stoodstotnom iznosu imaju djeca bez roditelja.

Cvjetinović je pojasnio da su u subvenciju troškova prevoza uključeni učenici po osnovu dopunskih prava porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, po osnovu socijalnog statusa, materijalnog stanja i broja djece u porodici koja se školuju, kao i po osnovu postignutog uspjeha učenika u prethodnom razredu.

„Iz opštinskog budžeta subvencioniše se i prevoz do škole za učenike prvog razreda srednje škole koji su nosioci `Vukove diplome` u osnovnoj školi, kao i za srednjoškolce koji imaju prosjek ocjena 5,00 u prethodnom razredu“, pojasnio je Cvjetinović.

Ističući da će iz opštinskog budžeta biti subvencionisan i prevoz za osnovce koji putuju do četiri kilometra, zbog toga što nisu obuhvaćeni subvencijama resornog ministarstva, Cvjetinović je rekao da će spiskove za te osnovce dostaviti škole.

Prošle školske godine subvenciju troškova prevoza ostvarilo je 600 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare