Vuković položio vijenac na spomenik predsjedniku OO ZOI ’84 Branku Mikuliću

0
Vuković položio vijenac na spomenik predsjedniku OO ZOI '84 Branku Mikuliću

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka položili su u četvrtak vijence na spomenik Branku Mikuliću, nekadašnjem predsjedniku Organizacionog odbora XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Mikulić, tadašnji predsjednik Predsjedništva SR Bosne i Hercegovine, bio je zaslužan za to što je baš Sarajevu povjerena organizacija XIV Zimskih olimpijskih igara, iako grad Sarajevo, prije Olimpijade, nije imao odgovarajuću sportsku infrastrukturu.

„Danas kada smo na korak od Zimskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF 2019, možemo da se prisjetimo ranijeg perioda u kojem smo bili uspješni. Djelo Branka Mikulića, njegovo vizionarstvo, energija i autoritet zaslužuju svako poštovanje. Mikuliću pripadaju i velike zasluge za dobijanje organizacije i predsjedavanje Organizacionim odborom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, jer je to period procvata i napretka“, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Branko Mikulić, osmi po redu predsjednik Saveznog izvršnog vijeća SFR Jugoslavije, umro je 12.04.1994. godine u Sarajevu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare