Vuković: Izađite na izbore

0

Šef lokalnog izbornog štaba PDP-a Pale Nenad Vuković je pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 12. oktobra i iskoriste pravo da biraju.

„Neizlazak na izbore je direktna podrška postojećem stanju u Republici Srpskoj i BiH za koje svi znamo da je katastrofalno. Vlastima predvođenim SNSD-om odgovara teza koja se nameće već duži period „svi su isti“, što mi kategorično odbacujemo jer to naprosto nije istina, ali i ukazujemo da je to smišljen način podstrekivanja apstinencije.

Mi u PDP-u tvrdimo da je ekonomski slom i stalno zaduživanje budućih generacija  najveća opasnost po opstanak Republike Srpske. To nas obavezuje da više vodimo „programsku politiku“, te smo u tom smislu za naredni period detaljno pripremili  tri politike:  ekonomsku, socijalnu i borbu protiv korupcije i kriminala. Mislimo da se dosljednim provođenjem programa može mijenjati stanje nabolje, uz prvi uslov da se desi promjena vlasti”, izjavio je Vuković.

Vuković tvrdi da je za stanovnike Pala i cijele Sarajevsko-romanijske regije posebno bitno kako će se nova vlast odnositi prema ovim prostorima.

„Naš kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo je na otvaranju predizborne kampanje rekao „više uvažavati rodno mjesto Republike Srpske“ te je jasno kakvi će naši stavovi biti po ovom pitanju u narednom periodu. Zbog toga, ali i zbog dosadašnjeg političkog rada, očekujemo veliku podršku na ovoj regiji našem kandidatu Miroslavu Brčkalu. Mišljenja smo da on može biti glas naroda ovog kraja, što potvrđuju reakcije građana u dosadašnjem dijelu kampanje.

Kao šef lokalnog izbornog štaba mogu reći da je naš stav da se ne bavimo takozvanom prljavom kampanjom, ali je naša obaveza da ukazujemo i podsjećamo građane na dosadašnji rad republičke vlasti.

Posebno ističemo da je, ukoliko istinski želimo promjene, potrebno podržati Ognjena Tadića za predsjednika Republike Srpske. Smatramo da je to čovjek koji može donijeti novu političku kulturu u RS i koji će biti oslobođen partijskih i poslovnih opterećenja.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH očekujemo ubjedljivu pobjedu Mladena Ivanića, kandidata Saveza za promjene. Vjerujemo da građani neće više birati „avanture“ kao što je bio Radmanović u dva mandata bez ijednog konkretnog rezultata”, zaključio je Vuković.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare