Vuković i Lučić priredili ispraćaj za olimpijce

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić organizovali su danas na Jahorini ispraćaj za učesnike predstojećih Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom gradu Pjongčangu – Tanju Karišik Košarac, Mladena Plakalovića i njihove trenere Tomislava Lopatića i Dragana Jeftovića i uručili im prigodne poklone.

„Manjeg grada sa više učesnika na zimskim olimpijskim igrama sigurno nema na svijetu i mi trebamo to cijeniti i biti ponosni“, rekao je Vuković i čestitao sugrađanima koji odlaze u Pjongčang.

Vuković je naglasio da su na današnju svečanost povodom odlaska olimpijaca u Pjongčang, pozvani i svi oni koji su ranije učestvovali na Zimskim olimpijskim igrama.

„Velika je stvar bila danas vidjeti ovdje mnoge od njih koji su na Olimpijskim igrama učestvovali u raznim sportskim disciplinama, od jednog Mire Pandurevića koji je vozio bob, Tomislava Lopatića i mnogih drugih“, rekao je on i dodao da bivšim olimpijcima treba dati na značaju jer su oni nešto najbolje što imaju Pale i Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, to pokazuje jedinstvo kada su u pitanju zimski sportovi i razvoj smučarskog sporta na ovom području, ali pokazuje i jedan kontinuitet iz sedamdesetih i osamdesetih godina do danas kada su u pitanju takmičari koji pronose slavu Pala, Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i BiH.

Vuković je podsjetio da je zbog velikog uspjeha u zimskim sportovima u centru Pala napravljena i olimpijska pahuljica kao svojevrstan spomenik na kojem su uklesana imena svih onih koji su učestvovali na Zimskim olimpijskim igrama od davnina do danas.

On je naglasio da grad Istočno Sarajevo iduće godine organizuje Olimpijadu mladih EJOF što pokazuje kontinuitet održavanja velikih takmičenja u zimskim sportovima.

Mladen Plakalović je istakao da su mu ovo treće olimpijske igre i da će dati sve od sebe da se vrati sa dobrim rezultatima jer je iza njega naporan dugogodišnji rad i trud.

Tanja Karišik Košarac istakla je da su pripreme tekle odlično, treninzi su bili kvalitetni, teški, iscrpljujući i dugotrajni, ali da je uspjela da izbori sve potrebne norme i treći put ode na olimpijske igre.

Ona je naglasila da će se potruditi da pruži maksimum, da otrči najbolje što može i vrati se sa što boljim rezultatima.

Trener Tanje Karišik, Tomsilav Lopatić rekao je da je veliki uspjeh nastupiti među 100 najboljih u svijetu i da Tanja to zaslužuje prema postignutim rezultatima i dobroj formi.

„Potrudimo će se da ostavrimo što boplji rezultate iako je i sam palsman veliki uspjeh“, rekao je Lopatić.

Trener za smučarsko trčanje Dragan Jeftović rekao je da je ljetni dio priprema Mladena Plakalovića protekao dobro, ali da je zbog zaposlenja propustio neke treninge, te da se nada da to neće bitno uticati na kvalitet njegovog rezultata.

Bivša učesnica olimpijada Mirjana Granzov Močević istakla je da je velika stvar što su Tanja i Mladen došli do pozicije da mogu da idu u Pjongčang, a samo oni oni znaju koliko je bilo teško i naporno to postići.

Ona kaže da osjeća žal što na ovim zimskim olimpijskim igrama nema niko od takmičara iz alpskog skijanja, ali se nada da će ih biti na olimpijadi u Pekingu.

Od četiri takmičara BiH koji idu na Zimske olimpijske igre u Južnu Koreju, dva su sa područja opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare