Vrtić spreman za prijem 130 mališana

0
Sokolac Vrtić spreman za prijem 130 mališana

SOKOLAC – U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu opremljena je dodatna prostorija, površine 64 metra kvadratna, za 130 djece koja će od septembra boraviti u ovoj ustanovi.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić izjavila je Srni da je riječ o prostoriji koja je bila data na korištenje Osnovnoj školi Sokolac, ali da su, kako je poraslo interesovanje za boravak mališana u vrtiću, morali da je vrate za svoje potrebe.

„Prostorija je juče kompletno opremljena zahvaljujući lokalnoj upravi i načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici, tako da ćemo od početka nove školske godine imati bolje uslove i više prostora za 130 djece, koja će biti raspoređena u pet vaspitno-obrazovnih grupa u ovoj ustanovi“, navela je Kosorićeva.

Ona je podsjetila da je vrtić godinama radio u tri obrazovne grupe.

Kosorićeva je rekla da je u toku upis mališana u sokolački vrtić, za šta je potrebno ljekarsko uvjerenje i kopija rodnog lista, a do 25. avgusta potpisuju se ugovori sa roditeljima o pružanju usluga.

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac ističu da u posljednjih nekoliko godina lokalna uprava redovno izdvaja sredstva za obnavljanje prostorija u ovom vrtiću i da su najavili nova ulaganja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare