Vrtić „Cvrčak“ obilježio šest godina postojanja

0

U sali Kulturnog centra Pale je u petak, 6. novembra održana priredba povodom šest godina postojanja Predškolske ustanove Vrtić „Cvrčak“.

Vrtić „Cvrčak“ je prošle godine ispratio petu generaciju najmlađih maturanata. Njegovi polaznici raspoređeni su u četiri starosne kategorije, a generacijski su se i predstavili na šestoj rođendanskoj priredbi.

Program je otvoren baletom, novom sekcijom u Vrtiću, koju od ove školske godine vodi balerina Narodnog pozorišta u Sarajevu, Ekaterina Verščagina. Zatim, najmlađi polaznici od samo dvije godine pokazali su svoje scensko umijeće, a onda su se smjenjivale grupe, jedna za drugom.

Čast da zaključe priredbu imali su predškolci. Svaka grupa djece, predvođena vaspitačicom imala je osnovnu temu u okviru koje su recitovali, pjevali ili plesali.

Redovne aktivnosti u ovom vrtiću su i časovi engleskog jezika, za svih šest godina, u saradnji sa InLingua centrom za obrazovanje. Tako je publika u Kulturnom centru imala priliku da čuje pjesmicu na engleskom jeziku. Takođe, od ove godine, u ovom vrtiću se uči i njemački jezik, te su se polaznici, zajedno sa svojom nastavnicom takođe predstavili.

Polaznici ovog vrtića su posjetiocima priredili jednočasovnu priredbu, sa pregršt kostima, scenskih rekvizita, uvježbanih koreografija i recitacija, a direktor vrtića Ivana Savić je istakla da je prethodna godina bila veoma uspješna za njih, a pokazatelj toga jeste i proširenje kapaciteta Vrtića.

„Trudimo se svake godine obogatiti program novitetima, pa tako i ove. Uveli smo dvije nove sekcije Školica baleta i Njemački jezik, koje smo sa ponosom večeras predstavili. U budućnosti ćemo raditi na obogaćivanju našeg redovnog program kao i na očuvanju kvaliteta“, izjavila je Ivana Savić.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/6-godina-vrtic-cvrcak-pale-6-11-2015/] width=[54] height=[54] title=[Vrtić „Cvrčak“ obilježio šest godina postojanja] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Foto Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare