Vrtić proslavio pet decenija postojanja

0

FOČA – Svečanom akademijom u Centru za kulturu i informisanje u Foči danas je obilježeno pet decenija postojanja Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

U jedinoj predškolskoj ustanovi u Foči, koja je pod nazivom „20. januar“ počela sa radom u decembru 1964. godine, kada je primila prvih devet mališana, odrastale su generacije Fočaka.

Direktor vrtića Slađana Vladičić istakla je da, od osnivanja ustanove, svi zaposleni ulažu velike napore i entuzijazam, da bi u ograničenim uslovima omogućili djeci da odrastaju u zdravom i podsticajnom okruženju.

„Učeći da sami peru ruke, da slažu odjeću, da se sami obuvaju, da poštuju starije, da budu lijepo vaspitana djeca, stičući drugare za čitav život, djeca se u obdaništu pripremaju za školu i za život“, istakla je Vladičićeva.

Govoreći o monografiji, koja je izašla povodom jubileja, Vladičićeva je navela da ova knjiga daje cjelovitu sliku djelovanja i rada vrtića u vidu isprepletane mreže fragmenata prošlosti, kao i prikaz današnjih kretanja ka modernoj pedagoškoj praksi.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić pohvalio je rad vrtića, ističući da je to ustanova za ponos. On je obećao da će opština pružiti podršku u dogradnji prostorija, da bi se povećao kapacitet.

„U vrtiću je danas 110 djece i voljeli bismo da postoje uslovi da može da primi još mališana, zbog čega ćemo se truditi da u narednoj godini to omogućimo“, rekao je Mašić.

Na svečanoj akademiji prikazan je film o istorijatu vrtića, u kojem su govorili bivši vaspitači i rukovodioci ove ustanove, kao i njegovi korisnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare